Óratípusok

HAS-LÁB-POPSI (alakformáló): Egyszerű, koreográfia nélküli óra, a hangsúly a fő izomcsoportok erősítésén van. NINCS UGRÁLÁS!

BALANCE GERINCJÓGA

A Balance gerincjóga az Iyengar jóga alapjaira épített óra, mely elsődleges célja a törzsizomzat megerősítése.

A rendszeresen végzett gyakorlatok az egész testet rugalmasabbá teszik, és jelentős mértékben csökkentik, számos esetben meg is szüntetik a degeneratív elváltozások tüneteit. Éppen ezért kifejezetten ajánlott azok számára, akiknek gerincproblémájuk van, illetve akik ülőmunkát végeznek. Az óra felépítése lehetőséget ad arra, hogy edzettségi foknak megfelelően minden esetben egy pozitív változás induljon el mind fizikai, mind szellemi síkon.

Az óra teljes időtartama alatt maximális koncentrációra, a testünkre való 100%-os odafigyelésre, megfelelő légzéstechnika elsajátítására van szükség, mellyel  növelhetjük a gyakorlatok hatékonyságát.

  1. A gyakorlatok, ászanák valamennyi testrészre kiterjednek és pozitív hatása az óra után egyértelműen érezhető.
  1. A gyakorlatsor felépítése a legegyszerűbb feladatokkal kezdődik, figyelembe véve a testi adottságokat, az adott egészségi állapotot.
  1. A folyamatos instrukciók által a feladatok sokkal tökéletesebben végrehajthatók, mely hozzájárul az eredményesebb munkához. Már az első alkalom után megfigyelhető lesz a pozitív változás testben, lélekben egyaránt.
  1. Az egyéni feladatok adása révén lehetőség adódik mindenkinek, hogy a csoportos órán akkor is részt vegyen, ha az adott gyakorlat számára nem kedvező vagy nem tudja végrehajtani.
  1. A kemény edzés hívei részére –amennyiben már elsajátították az alapokat – haladó óra keretében a későbbiek folyamán az erőnléti jóga keretében biztosítható a hatékony és valóban látványos fejlődés.
 1. Mindenkinek tökéletes választás a Balance gerincjóga, melyet bárki elkezdhet, ezzel is hozzájárulva a saját testi és egyben lelki fejlődéséhez.

SENIOR TORNA

A speciálisan az idősebbeknek kidolgozott gimnasztikai alapformájú gyakorlatokból álló Senior torna segít az általános fittség, jó közérzet, kondíció, mozgékonyság megőrzésében, megkönnyíti a mindennapi tevékenységek végzését, legyen az bevásárlás, ház körüli teendő vagy esetleg az unokákkal aktívan eltöltött idő.

Előnye:

 • ízületkímélő mozgásforma, a mélyen fekvő izmokat dolgoztatja meg, és javítja az egyensúlyérzékelő rendszert
 • fokozza a nyirokrendszer keringését, és gyorsítja a lelassult anyagcserét
 • fokozza az ízületek mozgékonyságát
 • segít az egészséges csontozat, izomzat és ízületek épen tartásában
 • kiemelkedő szerepe van az egészség megőrzésében, a különböző betegségek, sérülések megelőzésében

Ajánlott:

 • az 50 év feletti, egészséges, mozogni vágyók részére (nem gyógytorna)
 • akik valamilyen betegség vagy sérülés miatt fokozatosan kezdhetik el újra az aktív mozgást
 • azoknak, akik kortól függetlenül jelentős súlyfeleslegtől szeretnének megszabadulni úgy, hogy nem terhelik meg az ízületeiket, lépésről-lépésre szoktatják magukat a mozgáshoz
 • azoknak a túlsúlyos vendégeknek, akik régóta nem mozogtak
 • szülés után a mozgáshoz visszatérő édesanyáknak (szoptatás alatt is)

 

 

13010683_10206736573988481_4157120535057767363_n

ZUMBA Nagyrészt latin zenére végzett cardio, interval edzésforma. Állóképesség-növelő és zsírégető hatású, táncos óra. Észre sem veszed, és a party hangulatban 1 óra alatt 600 kalóriát égetsz el!

 

 

 

SENIOR PILATES (50 ÉV FELETT)

Sosem késő tornázni kezdeni! A Senior Pilates-re előképzettségtől és erőnléttől függetlenül várunk szer

etettel minden 50 év feletti Hölgyet! Egyszerűen elsajátítható gyakorlatokat tartalmazó talajtorna, mely ízületi, reumatikus, illetve gerinc problémákkal, túlsúllyal küszködők számára is jótékony hatású. Mind prevencióra, mind rehabilitációra alkalmas. A gyakorlatok nagy részét a talajon vagy nagy labdán végezzük, így nem terheljük az ízületeket és a gerincet. Az óra kellemes zenére, légzéstechnikával kombinált, fokozatosan felépített, nyújtó és erősítő gyakorlatsorozatokból áll.

TABATA zsírégető

A Tabata módszert valóságos edzés csodának tartják. Az egyik leghatásosabb zsírégető módszer, amely gyors formája annak, hogy zsírt veszíts és állóképességet nyerj.

Ez az edzésforma 4 perces körökből áll. Egy körben 20 másodperc intenzív munka és 10 másodperc pihenő vagy könnyebb mozgás váltakozik. Minden kör után, azaz 4 percenként 1 perc pihenő következik. Egy órába 8 ilyen kör fér bele. Az óra során saját testsúlyos gyakorlatok és eszközös gyakorlatok egyaránt előfordulnak.

Az intenzív mozgásnak köszönhetően a zsírégető hatás órákkal az edzés után is kitart.

LADY PUMP

A Lady Pump kifejezetten Hölgyeknek ajánlott. Comb-popsi, has-felsőtest alakformáló. Saját testsúlyos és könnyű súlyzós, az egész testet átmozgató edzésforma. Minden Hölgynek ajánlom, aki feszesebb, kerekebb és nőiesen sportos alakot szeretne, és nem riad vissza a kihívásoktól. Az edzések alkalmával több sporteszközt is használunk (kézi és rudas súlyzók, gumiszalagok, fitnesz labdák, step pad) Természetesen férfiak is jöhetnek, ők nehezebb súlyzóval végzik a feladatokat.

INTERVALL ZSÍRÉGETŐ

Az intervall edzés az egyik leghatásosabb zsírégető mozgásforma. Az órán a közepes és magas intenzitású gyakorlatok váltják egymást, ezek a periódusok a szervezetünkre és mozgásstílusunkra számtalan pozitív hatást fejtenek ki, még az edzést követően is több órán keresztül folyamatos a kalóriaégetés. Az edzésen végzett gyakorlatok időtartama változó, illetve többféle eszközt is használunk a saját testsúlyos gyakorlatok mellett. Azoknak ajánljuk, akik szeretnék növelni állóképességüket, de mindemellett formásodni és izmosodni is szeretnének.

ESZKÖZÖS ALAKFORMÁLÓ

Ha szeretnél egy olyan edzésen részt venni, amin lehetőséged van zsírégetésre, állóképesség és izomerő fejlesztésre, akkor ez az izgalmas és komplex gyakorlatokból álló óra Neked való! Több edzésmódszert fogunk ötvözni: cross, pump, funcionális. Erősítő gyakorlatokat kombinálunk saját testsúlyos edzéssel. Változatos eszközhasználatra számíthatsz, hiszen a 60 perces edzés idő alatt előkerül a súlyzórúd, kettlebell és fitball is. A rendszeres óralátogatás garantálja a fejlődést és alternatívák is rendelkezésre állnak nehezítésre vagy könnyítésre. Bármilyen edzettségi szinten ajánlom ezt az órát, hiszen könnyen követhető, de garantáltan elfáradsz és felfrissülsz tőle!

FUNKCIONÁLIS EDZÉS

A funkcionális edzések gyakorlatainak alapját a mindennapi mozgások adják, mint például guggolások, húzó és toló mozgások, emelések. Lényege, hogy a testet egészként kezeli, és a gyakorlatok nem egy, hanem egyszerre több izomcsoportot is megmozgatnak. Tehát nem izmokat edzünk, hanem mozdulatokat gyakorlunk, minden mozdulat több ízületet vesz igénybe és legalább két síkban zajlik.

Miért fontos, hogy az izmokat ne csak izoláltan erősítsük?
A mindennapi mozgásaink során sem végzünk izolált izommunkát. Bármilyen mozgássort végzünk, testrészeink a közös működés érdekében, egységgé kapcsolódnak. Mozdulatainkat olyan eredményesen tudjuk teljesíteni, mint az abban részt vevő izmok leggyengébbike. A leggyengébb testrész ereje által korlátozódik a mozgásaink hatékonysága, testünk ereje.

Az aránytalanul, izoláltan megerősített egyes izmok nem képesek maximalizálni a szervezet komplex erejét, csupán diszbalansziát okoznak. Csak komplex, integrált edzéssel tudjuk optimálisan fejleszteni testünk erejét, hajlékonyságát, kondicionális képességeit.
Amikor ez a lánc ép, az erő akadálytalanul áramlik a lábak és a karok között.
Ahhoz tehát, hogy teljesítményünk optimálissá váljon, a láncolat minden tagjához tartozó izmokat és működést erősítenünk és egységesen fejlesztenünk kell.
Kondicionális és koordinációs képességeket is fejlesztjük az edzés során.
Mindenkinek hasznos lehet, mivel sokoldalúan fejleszt, kiváló lehetőséget nyújt az általános fittség és kondíció megszerzésére, illetve a stabilizáló és törzsizmok megerősítésére is.
Az órákon különböző eszközöket használunk ilyen a dinair, gumikötél, kézisúly, kettlebell.

Hogy néz ki egy óra? Van 10 feladat, egy feladat 1 percig tart 15 mp pihenővel, majd ezt a 10 feladatot, apróbb változtatással háromszor megismételjük.

STRETCHING

A stretching segít

 • az izmok rugalmasságának és az ízületek mozgásterjedelmének helyreállításában, megőrzésében és fejlesztésében
 • a sérülésveszély és izomláz csökkentésében
 • az izomegyensúly megőrzésében
 • testi és lelki feltöltődésben

Ezen az órán nemcsak passzív nyújtó, hanem stabilizációs, és erősítő gyakorlatokat is végzünk. Az edzés teljes időtartama alatt fokozottan figyelünk a kontrollált, tudatos mozgásra. A rendszeres nyújtás segít abban, hogy a testtartásunk és a mozgásunk természetes, és harmonikus legyen a mindennapokban.

Ha a dinamikus órák helyett, vagy egy intenzív óra kiegészítéseként, vagy csak egy hosszú nap után egy könnyed, testi és lelki ellazulást elősegítő edzésre vágysz, akkor tarts Orsival minden csütörtökön 20 órától!

SALSATION

A salsation egy funkcionális edzésen alapuló vidám és addiktív táncos fitness program, megalkotója a venezuelai születésű koreográfus, táncos, és nemzetközi fitnesz prezenter, Alejandro Angulo. A salsation kifejezés egy szóösszetétel, egyik eleme a salsa (pikáns, csípős szósz és nem a salsa tánc), mint mix a különböző ritmusokból, kultúrákból, táncokból és fitness protokollból, a másik pedig a sensation mint érzés, melyet a program három pillére ad; a zeneiség, a lírai kifejezés, illetve a jótékony hatás a funkcionális edzésen keresztül a testben. Sport, tánc, szenvedély, jó társaság, buli egy kis őrültséggel fűszerezve. A legjobb kombináció a 0-100 éves korosztály számára, mellesleg nem igényel semmilyen előképzettséget és bármikor lehet csatlakozni. Szeretettel várok mindenkit a H2O Fitnessben minden kedden 20 órától!

ALAKFORMÁLÓ ÓRA

Egyszerű, jól követhető, low impact (nem ugrálós) óra, ahol a fő izomcsoportok erősítésén és az izomtónus fokozásán van a fő hangsúly. Ezek a gyakorlatok jól fejlesztik az izomerőt- erő-állóképességet, szálkásítják a vázizomzatot. A foglalkozás, 10 perces bemelegítéssel indul, ezután következik 35-40 percben az egész testre kiterjedő edzés. Különböző segédeszközöket (gumiszalag, softball, súlyzó) használunk egyes gyakorlatok hatásának fokozása érdekében. Célunk a test kontúrjainak javítása, különböző izomcsoportok erősítése, különös tekintettel a „problémás zónák”-ra (has, fenék, csípő). Az órát mindig nyújtó hatású gyakorlatokkal zárjuk, melyek segítik a fáradt izmok ellazítását és stresszoldó hatásuknál fogva hozzájárulnak ahhoz, hogy kipihentebben, fittebben és felfrissülve térjünk vissza a mindennapi teendőink közé.

KÖREDZÉS

Ez az edzésterv a magas intenzitású erő-, és az állóképesség-fejlesztő gyakorlatok keveréke, melyet könnyű követni, kiváló edzést nyújt, aminek a célja a zsírégetés, az izomépítés, valamint a szív- és tüdő állóképességének javítása. Egyetlen „kör” edzés az összes előírt gyakorlat elvégzését jelenti; a lényege az, hogy amint végeztünk egy körrel, újra elkezdjük az elejétől ugyanazokat a gyakorlatokat, és elvégzünk még egy kört. Az edzés során nagyon kevés pihenő van a gyakorlatok között, a körök végén 1 perc pihenőt tartunk, mielőtt újból kezdenénk a gyakorlatokat.

MAMINBABA (8 hetes kortól 2 éves korig)Hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, aktív, csinosító mozgásforma kisbabás és várandós anyukáknak tüzes latin zenére.

A „kinti” babák ezalatt saját, vagy kölcsönzött hordozó eszközökben, anyukájukra kötve élvezik a latin ritmusokat, a még pocakban levők pedig lágyan ringatóznak.

Hogy miért is ajánljuk?

-Végre egy kis kikapcsolódás NEKED, mialatt a babád is jól érzi magát
-csinosító fitness anyának, kellemes anyaközelség és ringatózás a babának
-gyerekbarát hangerő elől és háton hordozott babával is mozoghatsz

 

 

HIP-HOP (7-12 ÉV)

„A hip hop műfaj egy elég tág fogalom. Több táncstílust ötvöz a lazasággal és az egyéniséggel karöltve.

Jellegzetessége a hip hop zenei műfajra való művelése. Ezek a ritmusok kicsit a törzsi, utcai táncokra emlékeztethetnek minket. A hip hop első formái között az old school hip hop jelent meg. Sok videoklip és a 80-as 90-es évek előadói, csapatai előszeretettel táncolták. Aztán az utcai táncok a street dance kialakult a 2000-es években, a versenycsapatok és egyedi mozgások születtek vele. Aztán napjaink és az én személyes kedvencem a new style, amely a szöveget veszi alap ritmikának és az egyéb zenei effekteket. Egyedi ritmust, érzelmeket és gondolatokat fejez ki a testen keresztül. Személyes kedvencem mindezeket fűszerezve, az electric boogie, babás, robotos mozgás. Így áll össze számomra igazán ez a műfaj.”

 

OVIS-KISISKOLÁS TORNA (3-9 ÉVES KORIG)

Ép testben, ép lélek! Ez a mottója a tornámnak, melyen óvodások és kisiskolások vehetnek részt. A természetes alapmozgások felhasználásával- mint, járás, futás, ugrás, támaszok- és továbbfejlesztésével nő a gyerekek állóképessége, erőnléte, ügyessége, figyelme, fegyelme. Elsajátíthatják a szertorna alapmozgásait, mint bukfenc / gurulóátfordulás előre vagy hátra/ kézállás, cigánykerék, híd, spárga. Megerősödik az önbizalmuk, ráébrednek a jól végzett munka utáni büszkeségre. Sokféle versengés és játék is szerepel a foglalkozásokban. Az egészséges elfáradás a cél.

BOSU KIDS (8-11 ÉV)

Kanadában már több éve sikerrel működő program  8-11 éves gyermekeknek a H2O Fitness és Mozgás Stúdióban szerdánként 17:00– kor! Ilyen, kifejezetten gyerekeknek szóló BOSU órát nem találtok a közelben, az biztos. 😊

A játékos, fejlesztő program keretében gyermeked örömmel fog mozogni, mert észre sem veszi, hogy sportol. Emellett hihetetlenül gyors ütemben FEJLESZTI:

 • az agyi- ideg- izom kapcsolatokat
 • ízületi stabilitást
 • kondíciót
 • mentális képességeket
 • állóképességet
 • ügyességet
 • csemetéd mély izomzatát (rejtett gerinc torna elemekkel teli)
 • finom motorikus képességét
 • stresszkezelést.

A mai rohanó világunkban az aktív szabadtéri játékokat felváltották a videojátékok, telefonok. Emiatt sajnos gyermekeink egyharmada túlsúlyos, kondícionális képességük fejletlen. Az általános iskolások több, mint 70 %- a gyógytestnevelésre szorul.

A lurkókat motiválnunk kell arra, hogy felfedezzék a sport örömét és megtanulják a megfelelő mozgásmintákat! A BOSU egyensúly tréneren eltöltött idő elrepül, dinamikus, újszerű, vicces, kihívás.

Nincs iskolai és versenyeztetési megfelelési kényszer.

Közben a Core stabilitás fejlődik (a mély izmok egy része, mely a legfontosabb kapcsolat a felső és alsó test közötti mozgásokban), így pedig a többi izomcsoport is jobb eredményre képes.

Felmérések bizonyítják, hogy a BOSU- t 6 héten keresztül napi 10 percet használó óvodások finom motorikus képességei a torna előtti állapothoz képest másfél- 2 évet fejlődtek. Ezt a picik ceruzahasználatán, rajztudásán keresztül mérték föl.

A BOSU egyéb sportág melletti kiegészítő edzéstevékenységnek is kiváló, hiszen az ízületi helyzetérzékelést kiemelkedően növeli, ezáltal csökkenti a sérülésveszélyt a hétköznapi tevékenységek, s egyéb mozgásformák végzése közben is. A 60 perces órák játékosak, és egyaránt tartalmaznak talaj illetve gimnasztikai elemeket, eszközös gyakorlatokat, és előkészítik a gyerekeket a saját testsúlyos és a súlyzós feladatok elvégzésére is, hogy később a felnőtt órákba belenőve folytathatják az edzéseiket egy kiváló közösség tagjaiként.

A BOSU-n végzett páros gyakorlatok nemcsak izgalmasak és különlegesek, hanem megtanítják a gyerekeket egymáshoz alkalmazkodni, egymásra türelemmel odafigyelni.

Az órát tapasztalt, gyermekszerető edző tartja: Molnár Évi 4 gyermek édesanyja, személyi-, TRX-, BOSU haladó-, BOSU Kids oktató, Fascia tréner, funkcionális edző, táplálkozási- és táplálékkiegészítési tanácsadó.