Óratípusok

HAS-LÁB-POPSI (alakformáló): Egyszerű, koreográfia nélküli óra, a hangsúly a fő izomcsoportok erősítésén van. NINCS UGRÁLÁS!

BALANCE GERINCJÓGA

A Balance gerincjóga az Iyengar jóga alapjaira épített óra, mely elsődleges célja a törzsizomzat megerősítése.

A rendszeresen végzett gyakorlatok az egész testet rugalmasabbá teszik, és jelentős mértékben csökkentik, számos esetben meg is szüntetik a degeneratív elváltozások tüneteit. Éppen ezért kifejezetten ajánlott azok számára, akiknek gerincproblémájuk van, illetve akik ülőmunkát végeznek. Az óra felépítése lehetőséget ad arra, hogy edzettségi foknak megfelelően minden esetben egy pozitív változás induljon el mind fizikai, mind szellemi síkon.

Az óra teljes időtartama alatt maximális koncentrációra, a testünkre való 100%-os odafigyelésre, megfelelő légzéstechnika elsajátítására van szükség, mellyel  növelhetjük a gyakorlatok hatékonyságát.

  1. A gyakorlatok, ászanák valamennyi testrészre kiterjednek és pozitív hatása az óra után egyértelműen érezhető.
  1. A gyakorlatsor felépítése a legegyszerűbb feladatokkal kezdődik, figyelembe véve a testi adottságokat, az adott egészségi állapotot.
  1. A folyamatos instrukciók által a feladatok sokkal tökéletesebben végrehajthatók, mely hozzájárul az eredményesebb munkához. Már az első alkalom után megfigyelhető lesz a pozitív változás testben, lélekben egyaránt.
  1. Az egyéni feladatok adása révén lehetőség adódik mindenkinek, hogy a csoportos órán akkor is részt vegyen, ha az adott gyakorlat számára nem kedvező vagy nem tudja végrehajtani.
  1. A kemény edzés hívei részére –amennyiben már elsajátították az alapokat – haladó óra keretében a későbbiek folyamán az erőnléti jóga keretében biztosítható a hatékony és valóban látványos fejlődés.
 1. Mindenkinek tökéletes választás a Balance gerincjóga, melyet bárki elkezdhet, ezzel is hozzájárulva a saját testi és egyben lelki fejlődéséhez.

SENIOR TORNA

A speciálisan az idősebbeknek kidolgozott gimnasztikai alapformájú gyakorlatokból álló Senior torna segít az általános fittség, jó közérzet, kondíció, mozgékonyság megőrzésében, megkönnyíti a mindennapi tevékenységek végzését, legyen az bevásárlás, ház körüli teendő vagy esetleg az unokákkal aktívan eltöltött idő.

Előnye:

 • ízületkímélő mozgásforma, a mélyen fekvő izmokat dolgoztatja meg, és javítja az egyensúlyérzékelő rendszert
 • fokozza a nyirokrendszer keringését, és gyorsítja a lelassult anyagcserét
 • fokozza az ízületek mozgékonyságát
 • segít az egészséges csontozat, izomzat és ízületek épen tartásában
 • kiemelkedő szerepe van az egészség megőrzésében, a különböző betegségek, sérülések megelőzésében

Ajánlott:

 • az 50 év feletti, egészséges, mozogni vágyók részére (nem gyógytorna)
 • akik valamilyen betegség vagy sérülés miatt fokozatosan kezdhetik el újra az aktív mozgást
 • azoknak, akik kortól függetlenül jelentős súlyfeleslegtől szeretnének megszabadulni úgy, hogy nem terhelik meg az ízületeiket, lépésről-lépésre szoktatják magukat a mozgáshoz
 • azoknak a túlsúlyos vendégeknek, akik régóta nem mozogtak
 • szülés után a mozgáshoz visszatérő édesanyáknak (szoptatás alatt is)

 

 

13010683_10206736573988481_4157120535057767363_n

ZUMBA Nagyrészt latin zenére végzett cardio, intervall edzésforma. Állóképesség-növelő és zsírégető hatású, táncos óra. Észre sem veszed, és a party hangulatban 1 óra alatt 600 kalóriát égetsz el!

 

 

 

 

ZUMBA GOLD (Minden korosztálynak)

A Zumba  GOLD a fitness zumbának egy olyan speciális ága, amit nem csak kifejezetten az idősebb korosztályba tartozóknak állítottak össze. A Zumba minden testrészt megmozgató, latin ritmusokra koreografált, latin-amerikai táncok alaplépéseivel tarkított egyszerű, könnyen utánozható lépéskombinációk sorozataival alkotott vérpezsdítő program. A Zumba GOLD mozgás program figyelembe veszi a résztvevők jelenlegi testi, lelki, szellemi adottságait, életkori sajátosságait. Arra hivatott, hogy könnyen utánozható frissítő mozdulataival, egészség megőrizhetővé váljon, ugyanakkor fittséget, életkedvet, vidámságot hozzon a résztvevők számára. A zumbázáshoz semmiféle előzetes táncos előképzettségre nincs szükség. A program úgy van összeállítva, hogy az figyelembe veszi a részt vevők jellemző anatómiai, élettani és pszichológiai szükségleteit, és így szükség esetén egy különleges „székedzési” programban is részt vehet!

Kinek ajánljuk a Zumba GOLD-ot?

 • olyan idősebb korosztályhoz tartozó mozogni vágyó, táncot kedvelő embereknek, akik kezdőként most akarnak csatlakozni a Zumba fitness partihoz;
 • túlsúlyosaknak;
 • egészségügyi, vagy más jellegű problémával küzdőknek;
 • kismamáknak;
 • idősebb korú aktív korosztályba tartozóknak, nagymamáknak, nagypapáknak;
 • olyan középkorú mozgásra vágyóknak, akik valamilyen egészségügyi, vagy más jellegű ok miatt nem tudják, vagy nem akarják a fitness zumbát csinálni.

SENIOR PILATES (50 ÉV FELETT)

A Pilates jellemzője az aerob típusú órákkal szemben, hogy lassú tempóban folyamatos mozgással légzés kontroll mellett végezzük a gyakorlatokat, melyeknek stresszoldó hatása azonnal megtapasztalható. A mozdulatok végrehajtásánál kerüljük a lendületet, így intenzívebben erősíthető a mély izomzat, és kíméljük az ízületeket. A SENIOR PILATES kissé módosított változata az eredetinek, kevesebb saját súlyos gyakorlattal, kisebb ismétlésszámmal. Én az 50 év feletti korosztályba tartozom, és saját magamon is tapasztalom, milyen jó hatással van ez a mozgásforma a testtartás javítására, ami ezen az órán még nagyobb hangsúlyt kap. Mire eljutunk a nyugdíjas korig, egyre gyakoribbak a különböző mozgásszervi betegségek, gerincdeformitások. Ezek megelőzése a torna fő célja. Ha mégis műtétre kerülne sor, de már nem szükséges a gyógytorna, több vendég tapasztalata alapján ajánlom a senior Pilatest a rehabilitáció részeként is. Figyelembe veszem a speciális mozgásszervi problémákat, fájdalmakat a gyakorlatok összeállításában. Törekszünk az eredeti izomtömeg megtartására, és az egyensúly érzék javítására, hogy ezzel elkerüljük a későbbi egyensúly vesztésből származó eséseket. Az eredeti gyakorlatokat változatosan egészítik ki a rendelkezésre álló eszközök, melyek között van több egyensúly fejlesztő, és rugalmas ellenállású is, ezáltal soha nem válik unalmassá a mozgás. A kellemes zene segíti az elmélyülést, nyugodt légkört biztosít a tornához. Az óra végi nyújtással a megrövidült izmok, és az azokat körülvevő izompólyák eredeti állapotát igyekszünk visszaállítani. Várom szeretettel azokat a Vendégeket is, akik a fiatalabb korosztályba tartoznak, de az utóbbi időben elhanyagolták a mozgást!

TABATA zsírégető

A Tabata módszert valóságos edzés csodának tartják. Az egyik leghatásosabb zsírégető módszer, amely gyors formája annak, hogy zsírt veszíts és állóképességet nyerj.

Ez az edzésforma 4 perces körökből áll. Egy körben 20 másodperc intenzív munka és 10 másodperc pihenő vagy könnyebb mozgás váltakozik. Minden kör után, azaz 4 percenként 1 perc pihenő következik. Egy órába 8 ilyen kör fér bele. Az óra során saját testsúlyos gyakorlatok és eszközös gyakorlatok egyaránt előfordulnak.

Az intenzív mozgásnak köszönhetően a zsírégető hatás órákkal az edzés után is kitart.

PUMP

A Pump kifejezetten Hölgyeknek ajánlott. Comb-popsi, has-felsőtest alakformáló. Saját testsúlyos és könnyű súlyzós, az egész testet átmozgató edzésforma. Minden Hölgynek ajánlom, aki feszesebb, kerekebb és nőiesen sportos alakot szeretne, és nem riad vissza a kihívásoktól. Az edzések alkalmával több sporteszközt is használunk (kézi és rudas súlyzók, gumiszalagok, fitnesz labdák, step pad) Természetesen férfiak is jöhetnek, ők nehezebb súlyzóval végzik a feladatokat.

INTERVALL EDZÉS

Az intervall edzés az egyik leghatásosabb zsírégető mozgásforma. Az órán a közepes és magas intenzitású gyakorlatok váltják egymást, ezek a periódusok a szervezetünkre és mozgásstílusunkra számtalan pozitív hatást fejtenek ki, még az edzést követően is több órán keresztül folyamatos a kalóriaégetés. Az edzésen végzett gyakorlatok időtartama változó, illetve többféle eszközt is használunk a saját testsúlyos gyakorlatok mellett. Azoknak ajánljuk, akik szeretnék növelni állóképességüket, de mindemellett formásodni és izmosodni is szeretnének.

ESZKÖZÖS ALAKFORMÁLÓ

Ha szeretnél egy olyan edzésen részt venni, amin lehetőséged van zsírégetésre, állóképesség és izomerő fejlesztésre, akkor ez az izgalmas és komplex gyakorlatokból álló óra Neked való! Több edzésmódszert fogunk ötvözni: cross, pump, funcionális. Erősítő gyakorlatokat kombinálunk saját testsúlyos edzéssel. Változatos eszközhasználatra számíthatsz, hiszen a 60 perces edzés idő alatt előkerül a súlyzórúd, kettlebell és fitball is. A rendszeres óralátogatás garantálja a fejlődést és alternatívák is rendelkezésre állnak nehezítésre vagy könnyítésre. Bármilyen edzettségi szinten ajánlom ezt az órát, hiszen könnyen követhető, de garantáltan elfáradsz és felfrissülsz tőle!

FULL BODY – FUNKCIONÁLIS EDZÉS

A funkcionális edzések gyakorlatainak alapját a mindennapi mozgások adják, mint például guggolások, húzó és toló mozgások, emelések. Lényege, hogy a testet egészként kezeli, és a gyakorlatok nem egy, hanem egyszerre több izomcsoportot is megmozgatnak. Tehát nem izmokat edzünk, hanem mozdulatokat gyakorlunk, minden mozdulat több ízületet vesz igénybe és legalább két síkban zajlik.

Miért fontos, hogy az izmokat ne csak izoláltan erősítsük?
A mindennapi mozgásaink során sem végzünk izolált izommunkát. Bármilyen mozgássort végzünk, testrészeink a közös működés érdekében, egységgé kapcsolódnak. Mozdulatainkat olyan eredményesen tudjuk teljesíteni, mint az abban részt vevő izmok leggyengébbike. A leggyengébb testrész ereje által korlátozódik a mozgásaink hatékonysága, testünk ereje.

Az aránytalanul, izoláltan megerősített egyes izmok nem képesek maximalizálni a szervezet komplex erejét, csupán diszbalansziát okoznak. Csak komplex, integrált edzéssel tudjuk optimálisan fejleszteni testünk erejét, hajlékonyságát, kondicionális képességeit.
Amikor ez a lánc ép, az erő akadálytalanul áramlik a lábak és a karok között.
Ahhoz tehát, hogy teljesítményünk optimálissá váljon, a láncolat minden tagjához tartozó izmokat és működést erősítenünk és egységesen fejlesztenünk kell.
Kondicionális és koordinációs képességeket is fejlesztjük az edzés során.
Mindenkinek hasznos lehet, mivel sokoldalúan fejleszt, kiváló lehetőséget nyújt az általános fittség és kondíció megszerzésére, illetve a stabilizáló és törzsizmok megerősítésére is.
Az órákon különböző eszközöket használunk ilyen a dinair, gumikötél, kézisúly, kettlebell.

Hogy néz ki egy óra? Van 10 feladat, egy feladat 1 percig tart 15 mp pihenővel, majd ezt a 10 feladatot, apróbb változtatással háromszor megismételjük.

STRETCHING

A stretching segít

 • az izmok rugalmasságának és az ízületek mozgásterjedelmének helyreállításában, megőrzésében és fejlesztésében
 • a sérülésveszély és izomláz csökkentésében
 • az izomegyensúly megőrzésében
 • testi és lelki feltöltődésben

Ezen az órán nemcsak passzív nyújtó, hanem stabilizációs, és erősítő gyakorlatokat is végzünk. Az edzés teljes időtartama alatt fokozottan figyelünk a kontrollált, tudatos mozgásra. A rendszeres nyújtás segít abban, hogy a testtartásunk és a mozgásunk természetes, és harmonikus legyen a mindennapokban.

Ha a dinamikus órák helyett, vagy egy intenzív óra kiegészítéseként, vagy csak egy hosszú nap után egy könnyed, testi és lelki ellazulást elősegítő edzésre vágysz, akkor tarts Orsival minden csütörtökön 20 órától!

SALSATION

A salsation egy funkcionális edzésen alapuló vidám és addiktív táncos fitness program, megalkotója a venezuelai születésű koreográfus, táncos, és nemzetközi fitnesz prezenter, Alejandro Angulo. A salsation kifejezés egy szóösszetétel, egyik eleme a salsa (pikáns, csípős szósz és nem a salsa tánc), mint mix a különböző ritmusokból, kultúrákból, táncokból és fitness protokollból, a másik pedig a sensation mint érzés, melyet a program három pillére ad; a zeneiség, a lírai kifejezés, illetve a jótékony hatás a funkcionális edzésen keresztül a testben. Sport, tánc, szenvedély, jó társaság, buli egy kis őrültséggel fűszerezve. A legjobb kombináció a 0-100 éves korosztály számára, mellesleg nem igényel semmilyen előképzettséget és bármikor lehet csatlakozni. Szeretettel várok mindenkit a H2O Fitnessben minden kedden 20 órától!

ALAKFORMÁLÓ ÓRA

Egyszerű, jól követhető, low impact (nem ugrálós) óra, ahol a fő izomcsoportok erősítésén és az izomtónus fokozásán van a fő hangsúly. Ezek a gyakorlatok jól fejlesztik az izomerőt- erő-állóképességet, szálkásítják a vázizomzatot. A foglalkozás, 10 perces bemelegítéssel indul, ezután következik 35-40 percben az egész testre kiterjedő edzés. Különböző segédeszközöket (gumiszalag, softball, súlyzó) használunk egyes gyakorlatok hatásának fokozása érdekében. Célunk a test kontúrjainak javítása, különböző izomcsoportok erősítése, különös tekintettel a „problémás zónák”-ra (has, fenék, csípő). Az órát mindig nyújtó hatású gyakorlatokkal zárjuk, melyek segítik a fáradt izmok ellazítását és stresszoldó hatásuknál fogva hozzájárulnak ahhoz, hogy kipihentebben, fittebben és felfrissülve térjünk vissza a mindennapi teendőink közé.

KÖREDZÉS

Ez az edzésterv a magas intenzitású erő-, és az állóképesség-fejlesztő gyakorlatok keveréke, melyet könnyű követni, kiváló edzést nyújt, aminek a célja a zsírégetés, az izomépítés, valamint a szív- és tüdő állóképességének javítása. Egyetlen „kör” edzés az összes előírt gyakorlat elvégzését jelenti; a lényege az, hogy amint végeztünk egy körrel, újra elkezdjük az elejétől ugyanazokat a gyakorlatokat, és elvégzünk még egy kört. Az edzés során nagyon kevés pihenő van a gyakorlatok között, a körök végén 1 perc pihenőt tartunk, mielőtt újból kezdenénk a gyakorlatokat.

HIP-HOP (7-12 ÉV)

„A hip hop műfaj egy elég tág fogalom. Több táncstílust ötvöz a lazasággal és az egyéniséggel karöltve.

Jellegzetessége a hip hop zenei műfajra való művelése. Ezek a ritmusok kicsit a törzsi, utcai táncokra emlékeztethetnek minket. A hip hop első formái között az old school hip hop jelent meg. Sok videoklip és a 80-as 90-es évek előadói, csapatai előszeretettel táncolták. Aztán az utcai táncok a street dance kialakult a 2000-es években, a versenycsapatok és egyedi mozgások születtek vele. Aztán napjaink és az én személyes kedvencem a new style, amely a szöveget veszi alap ritmikának és az egyéb zenei effekteket. Egyedi ritmust, érzelmeket és gondolatokat fejez ki a testen keresztül. Személyes kedvencem mindezeket fűszerezve, az electric boogie, babás, robotos mozgás. Így áll össze számomra igazán ez a műfaj.”

 

OVIS-KISISKOLÁS TORNA (3-9 ÉVES KORIG)

Ép testben, ép lélek! Ez a mottója a tornámnak, melyen óvodások és kisiskolások vehetnek részt. A természetes alapmozgások felhasználásával- mint, járás, futás, ugrás, támaszok- és továbbfejlesztésével nő a gyerekek állóképessége, erőnléte, ügyessége, figyelme, fegyelme. Elsajátíthatják a szertorna alapmozgásait, mint bukfenc / gurulóátfordulás előre vagy hátra/ kézállás, cigánykerék, híd, spárga. Megerősödik az önbizalmuk, ráébrednek a jól végzett munka utáni büszkeségre. Sokféle versengés és játék is szerepel a foglalkozásokban. Az egészséges elfáradás a cél.