Lovász Krisztina

A mozgás mindig az érdeklődési körömbe tartozott. Középiskolás koromban atletizáltam és ebből mára a 10 km-es hosszútávfutás maradt meg. A jógával először 2008-ban találkoztam az astanga formájával. Ekkor még csak egy mozgásformát jelentett, de akkor is feltűnt már, hogy amikor jógázom, akkor nyugodtabb hangulatúbb lesz az estém.

2011-ben kezdtem rendszeresen jógázni, hatha jóga alapokat elsajátítva egy alaptanfolyam keretében. Majd ezt követte egy haladó tanfolyam és folyamatos gyakorlati órák látogatása következett évekig. Mai napig hálás szívvel gondolok a hajdani Kék Lótusz Jóga Központ oktatóira.

2018-ban alakult úgy az életem, hogy  hosszú,  üzleti életben eltöltött évek után valami igazán új, klassz dolgot akartam megtanulni és jelentkeztem a Mandala jógastúdió  hatha oktatói képzésére. Igazából az oktatási időszak alatt kezdett számomra nagyobb jelentőséggel, mintegy újfajta életmóddal, spirituális tartalommal megtelni az életem és kinyílni a kapu a sok-sok ismeretlen tudás irányába.

A hatha jóga mellett senior oktatói végzettséggel is rendelkezem a Sarasvati Oktatási Központban végeztem. Emellett kedvelem még a yin jóga irányzatot is és a meditációt.

Az óráimat általában a korosztály és az egyéni fizikai állapotok alapján állítom össze. Az óra mindig egy ráhangolódással indul,  majd nagyobb hangsúlyt helyezek a bemelegítésre és ezáltal fokozatosan haladva a dinamikusabb és nehezebb ászana gyakorlatok irányába.

Időnként flow és yin jógás elemeket is használok az órákon és mindig arra törekszem, hogy a gyakorlók egy kellemes élménnyel távozzanak a jógaórák után és belepillantsanak a jóga által nyújtott csodálatos világba.