Bakosné Pelikán Rita

Bakosné Pelikán Rita vagyok, 2011-ben végeztem a Semmelweis egyetemen,  diplomás gyógytornászként.

A mozgás gyermek korom óta fontos helyet foglal el az életemben,  nagyon sok sportot kipróbáltam illetve évekig űztem, a lovaglástól a jógán keresztül a légtornáig.
2 gyermekem születése után saját magamon tapasztaltam meg, hogy milyen fontos foglalkozni megváltozott testünkkel. Ekkor kezdtem el foglalkozni a szülés utáni rehabilitációval.
Az óráimon nagy hangsúlyt fektetünk a mély izmok funkcionális erősítésére, a hasizmok rehabilitálására és a gátizmok edzésére is. Megtanuljuk a helyes testtartást, és a mindennapi feladatok egészséges módon végzését, például az egyre nehezebb baba emelgetését. Célom, hogy az izmokat az állapotuknak megfelelően tornáztassuk, és ne terheljük túl őket. Mivel nagyon szeretem a jógát, így sok jóga alapú gyakorlatot is fogunk végezni. Az órát egy kellemes nyújtással fejezzük be.
A gyermekeket is bevonjuk a gyakorlatok egy részébe,  így nekik is szórakoztató lesz a foglalkozás. Az órán mindent szabad; szoptatni, pelenkázni, ringatni, játszani, ha a kicsi így szeretné.
Szerencsés vagyok,  mert a munkám a hivatásom és a  hobbim is!
Sok szeretettel várlak az óráimon!