Mi a fehérje?

A tejsavó fehérjét értelemszerűen tejsavóból állítják elő.
A tejsavó fehérje a sajtgyártás mellékterméke, aminek az összetétele az összes természetes anyag közül a leghasonlóbb az anyatejhez.
A tejsavóból kivonják a fehérjét, erre azért van szükség mert a tejsavó kb 70%-a laktóz, ami nagyon hízlal, és nehezen emészthető.
A fehérjék nagy molekulájú nitrogén tartalmú vegyületek, amik aminosavakból épülnek fel.
Izmaink építőelemei, sejtjeink szárazanyagának 74%-t képezik. Fehérjére szükség van hormonjaink, immunsejtjeink előállításához.
A rendszeres, magasabb intenzítású edzésprogram megemeli a fehérjeszükségletet. Az izommunka során az izomrost károsodik, amit a pihenés során fehérjéből épít újra a szervezet. Fehérjeraktárral szervezetünk nem rendelkezik, állandó körforgáson megy keresztül, ezért állandóan fel kell töltenünk. Amennyiben nem juttatunk elegendő fehérjét szervezetünkbe, úgy izommunka során a szervezet saját izmainkból kénytelen a fehérjét lebontani, azért, hogy energiát nyerjen.
Ezért nagyon fontos nap mint nap szervezetünkbe kellő mennyiségű fehérjét juttatni, főleg az edzés, vagy erősebb fizikai munka után.

Javasolt az edzés után 100%-os protein (fehérje) turmix fogyasztása.
Érdemes olyan terméket fogyasztani, amiről tudjuk, hogy összetételét tekintve is minőségi fehérjét tartalmaz.
(Skytech, Biotech, Nutrilite)