Kollár-Bakos Orsi

A sporttal elég összetett kapcsolatom van.

Gyerekkoromban el sem tudtam volna képzelni a mindennapjaimat nélküle. Eleinte jazzbalettoztam, később a kézi labda, női foci és a társas tánc váltották egymást a gimnáziumi évek alatt. Aztán jött az egyetem, majd az első munkahely, és teljesen kikerült a látókörömből a mozgás. Legbelül éreztem, hogy szükségem volna rá, de csak halogattam és minden fontosabb volt, mint a sport. Így ment ez egészen 30 éves koromig, amikor is az első gyermekem születése után ott álltam a túlsúlyommal, a depressziómmal, a szétnyílt hasizmaimmal és a tanácstalanságommal.

Rájöttem, hogy mozognom kell valamit, mert különben megőrülök, tönkre megyek. De mit? Sokféle mozgásformát kipróbáltam, lassacskán kezdtem visszakapni az egészséges mozgás örömét a régihez hasonló fizikumot, a lendületet és lassan, nagyon lassan, a tükörképemmel is ismét sikerült megbarátkoznom. Nem volt egyszerű időszak, éppen ezért úgy éreztem, hogy mindazt, amit tapasztaltam, tanultam belőle, tovább akarom adni és ezért ismét iskolapadba ültem. Elvégeztem a csoportos fitness instruktori képzést azért, hogy aztán egyszer majd olyan anyukáknak nyújthassak segítséget, amilyen például én voltam. És apukáknak is. Mert a túlsúly, a sérülések és a mozgásszegény életmód sokakat érint, rengetegen vagyunk.
Azóta, sok – sok tanulás után, gerinctréner is lettem, valamint elvégeztem a LoveYourBelly oktatói képzést is, mellyel az eddigieken túl a szétnyílt hasizom problémakörére is tudok megoldást kínálni.

Várom szeretettel óráimra azokat az anyukákat, akik a legelejéről kezdik – onnan, ahonnan a legnehezebb építkezni – szeretnének fejlődni, de nem találták meg a megfelelő mozgásformát.